Din cuprinsul revistei Viață + Sănătate, Mai 2022:
- Articol de fond: „Speranţe noi în boala Alzheimer”, de Valentina Dan, MPH;
- E bine de știut: „Cancerul colorectal – boala unei lumi prea civilizate(II)”, stud. Angela Maria Enache;
- Caleidoscop medical de dr.Cristian - Reinhard Prelicz;
- Stomatologie: „Tulburări în erupţia dentară”, de dr. Andreea Kieltau;
- Neurologie: „Infecţiile virale şi vasculitele (II)”, de dr. dr. Francisc Ianoşi;
- Rețete vegane, oferite de Valentina Dan, MPH;
- Gastroenterologie: „Rolul nutriţiei în managementul celor mai frecvente boli digestive”, de dr. Bogdan Popa;
- Pagina asistentului medical: „Atingere versus îmbulzeală”, de asistent medical Sorin Capră
Revista Semnele timpului din aprilie 2022 este dedicată înțelegerii paletei largi de reacții umane în fața războiului.
Cum să ne gestionăm emoțiile și cum să luăm decizii morale în timpul unei crize care are loc aproape de noi și cum ne pregătește o asemenea experiență pentru a lua decizii înțelepte în timpul unei crize în mijlocul căreia s-ar putea să ne aflăm noi înșine în viitor.
Deși provocatoare din perspectiva descifrării ei, precum orice scriere simbolică, profeția apocaliptică nu este imposibil de interpretat. De fapt, Biblia oferă cheile de interpretare necesare. În ediția Semnele timpului din Ianuarie, vă provocăm să înțelegem împreună principiile de interpretare a Apocalipsei pentru ca profeția să înceapă să își devoaleze semnificațiile.
- Angela Poch
- Cartonată
- Retete culinare
- Legat
- 12
Cartea Reţete vegane fără gluten şi cu un conţinut redus de glucide fermentabile este o colecţie de reţete din cele pe care le foloseşte însăşi autoarea Angela Poch.
O alimentaţie cu un conţinut redus de glucide fermentabile este deja dovedită eficientă în cazul sindromului de colon iritabil. Cartea nu este un ghid alimentar pentru persoanele cu această afecţiune. De aceea, este nevoie de o înţelegere a acestui tip de alimentaţie înainte de a încerca să-l urmezi.
Notă: Cartea are 98% din reţete vegane. Există însă şi reţete în care se folosesc ouă. Am inclus, de asemenea, nişte sfaturi şi o reţetă pentru non-vegetarieni, pentru a-i ajuta pe cei care nu mănâncă doar vegan.
Angela Poch a descoperit că alimentaţia pe bază de plante i-a ameliorat sindromul de colon iritabil, lucru care a determinat-o să devină mai întâi vegetariană, apoi vegană, acum fiind flexitariană. Cu 13 cărţi de reţete publicate, 35 de ani de experienţă în gătit, o diplomă de la Universitatea Top Chef şi o diplomă în nutriţie, ea nu doar că ştie cum să gătească delicios, dar ştie şi cum să mănânci bine pentru a fi sănătos.
Peste 10 000 de persoane au urmat cursurile ei on-line şi a publicat 5 cărţi despre sănătate din perspectiva alimentaţiei bazate pe plante. Angela este, de asemenea, consilier şi trainer personal specializat în nutriţie bazată pe plante, sănătate şi wellness, sănătate spirituală şi stil de viaţă sănătos.