Treisprezece autori (unii debutanți, alții nu) povestesc fiecare câte o amintire din propria copilărie, lucruri care s-au petrecut aievea. O bună parte din aventurile copilăriei s-au petrecut în mediul rural, dar volumul include și întâmplări „dintre blocuri”. Este remarcabilă deschiderea cu care autorii s-au întors în „epoca propriilor năzbâtii” pentru a le oferi copiilor de azi mostre din copilărie.
Amintiri din copilării este o întoarcere spre trecut, o privire aruncată timpului de aur al ingenuității și al poznelor. Cititorilor – întâi celor mici, apoi și altora mai mari – li se garantează bună dispoziție. Amintirile povestite în volum nu conțin doar doza necesară de umor, ci și o brumă de tâlc pitulat printre rânduri.
Numele autorilor: Dănuț Bărcăcianu, Cristinel Sava, Alina Kartman, Geanina Constantin, Corina Panca, Ion Buciuman, Raluca Mateescu, Cristina Neagu, Bogdan Spiridon, Ligia Stan, Alina Dorcea, Dragoș Gârea, Florin Bică.
Volumul a fost îmbogățit de ilustrațiile talentatului Sebastian Baculea.
În acest volum, Ellen White oferă multe răspunsuri inspirate și inspiratoare la întrebările ridicate de cei ajunși la vârste „de aur”. aceste idei prețioase au fost spicuite din scrisorile ei, din manuscrise, cărți, articole publicate în periodice, majoritatea dintre ele fiind scrise după ce autoarea trecuse de șaizeci și cinci de ani, în cei douăzeci și trei de ani cuprinși în perioada 1892-1915.
Carte de colorat cu desene amuzante și pagini color, oferite ca exemplu, pentru ca preșcolarii și școlarii să le poată colora, scrie și completa.
Cu ajutorul acestei cărți, copiii pot învăța denumirea câtorva animale și păsări sălbatice în limba engleză.
Fiecare anotimp este o monedă cu două fețe, cu munții pe o parte și văile pe cealaltă.
Anotimpurile dragostei este despre sărbătorirea culmilor și eludarea capcanelor. Această călătorie este pentru oamenii care se vor angaja total, care vor dedica totul și vor risca totul pentru dragoste. Nu este pentru oamenii care nu vor să crească sau pentru cei lași. Există un preț care trebuie plătit, dar dacă ești gata să faci investiția, rezultatele pot fi extraordinare.
„Când spunem că Dumnezeu întârzie, chiar dacă aruncăm vina acestei întârzieri asupra noastră, Îl denigrăm pe Cel Atotputernic și Îl coborâm la nivelul nostru. Pe oameni îi putem bănui de lipsă de punctualitate, dar nu și pe Conducătorul universului.”
Iată o serie de întrebări cruciale cărora autorul le dă un răspuns clar:
• Este revenirea lui Isus un eveniment cu o dată fixă sau variabilă?
• Stă în puterea noastră să grăbim venirea Lui?
• Oare a amânat Dumnezeu secerișul?
• Cine poate spune „cât e ceasul”?
Arnold Valentin Wallenkampf şi-a dedicat viaţa unei misiuni clare – aceea de a fixa în mintea tuturor celor receptivi adevărul etern al mântuirii. Originar din Suedia, a studiat pentru început în Anglia, la Colegiul Newbold, apoi a continuat în Statele Unite ale Americii, la Universitatea Andrews şi Universitatea din California. A activat întâi ca pastor, apoi ca profesor de religie și istorie bisericească, iar mai târziu ca șef al Catedrei de teologie la Colegiul Pacific Union, Universitatea Loma Linda şi Colegiul Atlantic Union. Înainte de a se retrage din activitate, a fost director asociat la Institutul de Cercetări Biblice (BRI).
Activitatea editorială remarcabilă a lui Wallenkampf cuprinde articole apărute în diverse publicaţii adventiste (în limba română, în Curierul Adventist), studii biblice (trimestrul II/2006, cu titlul „Duhul Sfânt”), precum și numeroase cărţi cu tematică religioasă, care variază atât prin subiectul abordat, cât şi prin modul de înţelegere şi de expunere. Dintre acestea, în limba română s-a considerat bine-venită publicarea într-o serie de autor a trei volume de interes pentru adventismul contemporan: Aparenta întârziere (ce rol jucăm în influențarea revenirii lui Isus); Ce trebuie să știe fiecare adventist despre 1888 (o trecere în revistă a evenimentelor și dezbaterilor care au făcut ca Sesiunea Conferinței Generale de la Minneapolis să fie atât de importantă pentru istoria Bisericii Adventiste) și Ce trebuie să știe fiecare creștin despre îndreptățire (o explicație de la A la Z a modului în care avem privilegiul unei relații desăvârșite cu Dumnezeu).
Trebuie sa recunoastem ca evenimentele care au loc astazi in lume, prabusirile spectaculoase din lumea politica si criza increderii intre popoare si natiuni, ce duc la confruntarile armate, criza economica ce arunca milioane de oameni in saracie, facandu-i sa fie lipsiti de painea cea de toate zilele, escaladarea criminalitatii, a imoralitatii si a violentei, in mod deosebit dupa 11 septembrie 2001, vorbesc despre faptul ca "Domnul va implini pe deplin si repede pe pamant Cuvantul Lui".
Cele sapte peceti, sau sigilii, ne infatiseaza tabloul cuprinzator al bisericii de-a lungul veacurilor, din timpul primei veniri a Domnului Hristos pana la a doua Sa venire, fara sa cuprinda insa si evenimentul revenirii Sale. Cele sapte trambite, Balaurul maniat pe femeie, razboindu-se cu ramasita semintei ei, si intreita solie ingereasca - iata evenimente de o grandoare uluitoare, de a caror desfasurare suntem interesati si noi, cei care traim in aceste zile de la inceputul celui de-al treilea mileniu.
In lumea religioasă, evenimentele se precipită spre "ziua cea mare a Domnului". Astăzi, mai mult ca oricând, este potrivit cuvântul care zice: "Ferice de cine citeste si de cei ce asculta cuvintele acestei prorocii si pazesc lucrurile scrise in ea.''
Să privim cu atenţie în jurul nostru.Pretutindeni în lume, natura şi-a ieşit din făgaş făcând ca vremurile apocaliptice să devină o realitate cotidiană.
Pretutindeni în jurul nostru există dovezi evidente că Isus revine în curând. Suntem aproape acasă! Și acesta este un motiv de bucurie. Dar este, de asemenea, un impuls de a ne adânci în cunoașterea Scripturii și de a stărui cu umilință pentru redeșteptare și reformă.
Aproape acasă este o carte care vorbește despre venirea lui Isus ca singurul răspuns la problemele care amenință să-i copleșească pe toți locuitorii acestei planete. Citind-o, veți afla o mare încurajare în făgăduințele biblice care spun că Hristos are o biserică pentru timpul sfârșitului și că într-o zi slava lui Dumnezeu va umple această lume aflată în derivă.
Suntem aproape acasă! Nu este momentul să acordăm prioritate lucrurilor pe care le are de oferit acest pământ. Este timpul să Îl cautăm pe Dumnezeu și să ne predăm pentru a-I sluji Lui!
Ted N. C. Wilson este președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea mondiale. S-a născut în Tahoma Park, Maryland, în 10 mai 1950, fiind fiul lui Neal C. Wilson, fost președinte al Conferinței Generale. A devenit pastor în 1974 și a slujit biserica în diferite feluri: a fost pastor în Conferința New York, director al Metropolitan Ministries, director de departament și secretar executiv în Diviziunea Africa-Oceanul Indian, secretar asociat al Conferinței Generale, președinte al Diviziunii Euro-Asia și președinte al Casei de Editură Review and Herald.
Oricine a făcut în viaţă rugăciunea domnească a înălţat spre cer cererea „Vină Împărăţia Ta” şi ştie, subiectiv, cum e să aştepţi. Când va răspunde Dumnezeu la această petiţie este tema acestui studiu - o incursiune echilibrată în ţesătura escatologiei creştine, aşa cum se reflectă ea în experienţa bisericii, în teologie şi în textul biblic.
Substantivul „parusie” provine din limba greacă modernă şi se referă la setul de învăţături care au de-a face cu a doua venire a lui Isus Hristos. Preocuparea cu apropierea şi întârzierea parusiei este nu doar un titlu de carte, ci reprezintă, mai ales, două extremităţi între care dansează pendulul aşteptării creştine.
Ca profesor de Noul Testament, cu pasiune pentru escatologie şi apocaliptică, autorul încearcă să ofere un răspuns cu relevanţă teoretică şi practică la dilemele legate de timpul sfârşitului, Laurenţiu Moţ, autor al mai multor studii de specialitate, este, în prezent rectorul Universităţii Adventus.
Pregătește-ți copilul pentru sănătate!
Ignorarea celor mai simple reguli de igienă are urmări extrem de negative. Multe boli și suferință pot fi evitate cu o rutină de igienă corectă. Cu cât această rutină se se asimilează de la o vârstă mai fragedă, cu atât va rămâne mai bine fixată în mintea viitorului adult. Așadar, ți-am pregătit cartea perfectă pentru a-ți educa fetița în domeniul igienei.
Am conceput cu atenție versuri ușor de citit și imagini atractive, astfel încât copilul tău să poată reține cu ușurință informațiile prețioase din această carte.
O fetiță îngrijită
E curată, fericită;
Parcă are scrise-n genă
Reguli pentru igienă
Arta uitată a gânditului este cea mai cuprinzătoare carte despre inteligență emoțională scrisă pentru publicul larg. Este împărțită în trei mari domenii care trebuie abordate atunci când vorbim despre sănătatea mintală și cea emoțională. Prima parte a cărții se ocupă de gândurile noastre, mai concret de tiparele de gândire care împiedică dezvoltarea la maximum a sănătății emoționale. A doua parte abordează comportamentele care au o influență puternică asupra capacității de a gândi. A treia parte ia în discuție principiile generale care asistă creierul și emoțiile în perioadele în care au loc schimbări în viață, cum ar fi trecerea printr-o pierdere neașteptată, luarea unei decizii importante sau modificarea obiceiurilor mintale sau a obiceiurilor ce țin de stilul de viață.
Această carte este un instrument unic, pe care îl poți folosi ca să îți îmbunătățești performanța mintală, inteligența emoțională și satisfacția în viață într-un mod practic și atotcuprinzător. Cu ajutorul informațiilor prezentate de autor, vei reuși:
„Oricine dorește să aibă o sănătate mintală optimă și un creier care funcționează perfect ar trebui să aplice în viața sa aceste informații. Elevi și studenți din întreaga lume vor fi uimiți cât de mult se vor dezvolta personal și academic, iar oameni de toate vârstele vor atinge potențialul deplin al minților lor folosind secretele descoperite în această carte.”
Daniel Binus, doctor în psihiatrie, Universitatea din Loma Linda, California
Dr. Neil Nedley este specialist în medicină internă, axat în special pe gastroenterologie, sănătate mintală, medicină a stilului de viață și boli dificil de diagnosticat. El a pus la punct un program de recuperare din depresie pentru pacienții care nu răspund la tratamentul standard, program care se bucură de un mare succes. Dr. Nedley dezvoltă resurse menite să îmbunătățească funcția cerebrală, să aducă succesul în viață, să trateze boala și să îmbunătățească sănătatea. Dintre cărțile sale, în limba română a mai fost publicată cartea Depresia: calea spre vindecare.
Se spune că atunci când privesti un stejar frumos, cu o coroană bogată, poţi fi sigur că rădăcinile lui sunt tot atât de ramificate şi solide.
Când priveşti familia Baciu, cu ramuri directe sau altoite, nu poţi să nu te plasezi în trecutul în care Tata Pintilie Baciu îşi făcea apariţia ca o veste bună şi un aducător de senin. Pentru că am ascultat din copilărie graiul lui inconfundabil, dar am avut şi onoarea de a fi colegi în slujirea ogorului Domnului, preţuiesc foarte mult ceea ce a lăsat ca mărturie, atât prin rândurile acestui volum, cât şi prin lăstarele familiei lui, de care mă simt apropiat şi pentru care am o deosebită preţuire.
Aşadar, cititorule, dacă ai amintirea omului Pintilie Baciu, reîmprospăteaz-o citind această carte. Dacă nu, priveşte acest stejar deosebit, cu tot cu ramuri, şi vezi în centru rădăcina!
Pastor Daniel Chirileanu
Ascunzătoarea micuţei Zoe le aminteşte copiilor că Dumnezeu este aproape în momentele de anxietate şi teamă. Zoe, un şoricel fricos, este îngrijorată de o excursie cu clasa. Discutând cu părinţii ei, Zoe înţelege că poate apela la Dumnezeu pentru ajutor. Tatăl ei îi dăruieşte un verset din Biblie pe care ea să îl citească atunci când îi este frică. Astfel ea învaţă că îi poate spune lui Dumnezeu despre temerile ei, iar El o va asculta şi mângâia