
Sănătatea nu este doar absența bolii, ci este starea de bine fizic, mental și social. De fapt, este condiția esențială a vieții.
Factorul care ne influențează cel mai mult sănătatea este stilul de viață. Suntem sau nu sănătoși în funcție de modul în care alegem să trăim. Printr-o hrană sănătoasă, în mod special, ne putem spori starea de bine, fiind sănătoși și energici.
Cartea Dietă și hrană ne oferă direcții clare în ce privește importanța alimentelor în viața noastră. Astfel, citind-o, suntem ajutați să selectăm cu prudență hrana pe care o consumăm. Cartea conține sfaturi care, dacă vor fi urmate, ne vor schimba viața, ne vor ajuta să avem o minte sănătoasă și un organism viguros.
Dietoterapie și nutriție bazată pe alimente vegetale integrale este un amplu tratat de alimentație sănătoasă, dar în același timp și un ghid de dietoterapie cu numeroase sugestii practice.
Este o carte menită să ajute la prevenirea bolilor, dar și la vindecarea lor, o carte pentru publicul larg, dar și pentru profesioniști, pentru persoanele sănătoase, dar și pentru cele bolnave.
Autorii promovează alimentația bazată pe alimente vegetale integrale (ABAVI), conform principiilor medicinei întemeiate pe dovezi. Aceste dovezi provin atât din studii științifice de actualitate, cât și din experiența de un sfert de secol la Centrul de Sănătate Herghelia, unde mii de pacienți și-au rezolvat problemele de sănătate prin schimbarea stilului de viață.
Această carte, coordonată de Nikolaus Satelmajer, este o colecție de douăsprezece predici inspirate care explorează esența isprăvniciei din perspectiva Bibliei. Fiecare capitol, scris de autori cu experiențe diverse, abordează subiecte precum încrederea în Dumnezeu, darurile și rolul isprăvniciei în unirea și înmulțirea bisericii. Prin povești personale și exemple biblice, lucrarea arată cum administrarea resurselor noastre – timp, talente și posesiuni – ne apropie de Dumnezeu și ne ajută să trăim o viață plină de sens.
Ideală pentru studiu personal sau în grup, Dincolo de binecuvântări este o resursă valoroasă pentru oricine dorește să-și aprofundeze înțelegerea și practica isprăvniciei, descoperind bucuria de a fi un instrument în mâinile lui Dumnezeu.
Dinozaurii. De unde au venit și unde s-au dus?, de dr. Elaine Graham-Kennedy, este o carte care li se adresează în primul rând copiilor, și-apoi părinților, bunicilor, educatorilor și tuturor celor care doresc să îi ajute pe copii să descopere lumea fascinantă a dinozaurilor.
„Există multe aspecte pe care știința nu le cunoaște sau nu le înțelege cu privire la dinozauri. Majoritatea lucrurilor prezentate în cărți, filme și emisiuni de televiziune cu privire la apariția și comportamentul lor sunt simple speculații. Sunt convins că, în cartea de față, dr. Kennedy nu operează cu speculații. Are grijă să traseze o linie clară de demarcație între ceea ce se știe și ceea ce oamenii își imaginează că ar putea fi adevărat.” (Jerry D. Thomas, în prefața cărții)
Cele 80 de pagini ale volumului îi introduc pe tinerii cititori în lumea fosilelor, a scheletelor, craniilor, urmelor de piele, ouălor, urmelor și cuiburilor de dinozauri. Autoarea scrie dintr-o perspectivă creaționistă, încercând să îi învețe pe copii că informațiile cunoscute până azi despre dinozauri pot fi armonizate cu teoria creaționistă privind originea lumii.
Putem ști de unde au venit dinozaurii? Avem indicii privind dispariția lor? Sunt câteva dintre întrebările cu care ne provoacă dr. Kennedy, care și-a petrecut o mare parte din viață pe situri arheologice, în căutarea urmelor „giganților” dispăruți cu mult timp în urmă.
În această carte modestă, autoarea, o femeie cu o mare experiență în problemele practice ale vieții, a adus la îndemâna fiecărui tată, fiecărei mame conștiente, fiecărui bărbat și fiecărei femei, cunoscător sau profan, o cantitate vastă de informații referitoare la viață și la legile ei, la sănătate și cerințele acesteia, la boala și remediile ei. Toate bolile și durerile, toată suferința și întristarea sunt rezultatele încălcării Legii. Ne-am amestecat în bunul mers al minunatei mașinării umane, iar delicatul său mecanism a fost făcut să funcționeze împotriva vieții și rezistenței sale; urmările au fost boala și moartea.
Cartea ne descoperă o viață mai simplă, mai plăcută, mai plină de bucurie și de bunădispoziție, cu mai mult timp pentru acea slujire utilă care aduce mai multe binecuvântări atunci când oferi decât atunci când primești.
Toate casele și grădinile mele. Poezii pentru oameni mari și copii.
Doamne, aș vrea să fiu eu, din trupul Tău, mâna care scrie
cuvinte sfinte, îngerești, de adevăr și dor de veșnicie.
Dacă ai vrea să fiu picior, oriunde m-ai trimite aș pleca
mi-aș pune apă vie în ulcior, merinde-n traistă, câteva și Te-aș urma.
Dacă ai vrea să fiu ureche, m-aș bucura să fie muzicală
din toate rugile din lume, aș scrie pentru Tine o corală.
Dacă ai vrea să fiu ochi verde, oricine viața mi-ar privi
în Tine fără îndoială-ar crede, să Te urmeze nu ar zăbovi.
Aș fi și eu atunci pentru ai mei, lumină pe cărare
iar întunericul din mine nu ar mai fi atât de mare,
încet-încet s-ar risipi și toate lucrurile-ar deveni mai clare.
Uneori poate fi greu să te rogi. A te conecta cu Dumnezeu este însă unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face în viaţă. În jurnalul acesta vei descoperi texte biblice care accentuează importanţa diferitelor tipuri de rugăciune: cerere, recunoştinţă. mijlocire, iertare sau pocăinţă.
Fiecărei săptămâni îi este alocată o secţiune specială cu fotografii frumoase şi activităţi care te vor ajuta să creşti în credinţă şi să înţelegi cum poţi vorbi cu Dumnezeu despre lucrurile care ţi se întâmplă zi de zi. Nu uita că El este mereu gata să Te asculte!
Ești copil de pastor. Astăzi ești la rândul tău pastor și ai idealuri înalte - iar băiatul tău este dependent de droguri și prietena lui de 15 ani este însărcinată. Inima ți se frânge.
I-ai învățat pe copiii tăi despre Dumnezeu. Unde ai greșit totuși?
Odată, cariera și casa la țară însemnau totul. Acum însă rugăciunea ta este una singură: „Doamne, salvează-mi copiii!” Te rogi așa ani la rând. Dar situația se înrăutățește.
Copiii mei să divorțeze? Niciodată!
În cartea aceasta, Richard O'Ffill își povestește călătoria de la vinovăție, frustrare, mânie și durere la speranță, iertare, încredere, încurajare și dragoste. Și o povestește cu permisiunea băiatului său.
Richard O'Ffill a lucrat ca pastor în Asia de Sud, în America de Sud și ca director de departament în America de Nord, în cadrul Conferinței Florida. Are patru copii și mai mulți nepoți.
Mark Witas ne invită să explorăm esența relației noastre cu Isus într-o carte plină de sinceritate și înțelepciune. Prin paginile sale, autorul deschide o discuție despre cum putem trăi o credință autentică, centrată pe Hristos, și depășim formalismul religios pentru a descoperi dragostea și harul lui Dumnezeu.
Cartea abordează teme cruciale precum rolul doctrinei, înțelegerea legii în lumina lui Isus, chemarea de a-L urma și puterea rugăciunii. Witas combină povești personale, ilustrații biblice și perspective practice pentru a ne arăta cum Isus rămâne singurul nostru adăpost într-o lume plină de confuzie și compromisuri.
Doar Isus este o lectură care te va inspira să trăiești o credință vibrantă, ancorată în iubirea Mântuitorului. Perfectă pentru cei care caută o relație mai profundă și mai autentică cu Hristos, această carte este un reminder puternic: totul se reduce la El.
În ultimii 20 de ani, Mark Witas L-a urmat pe Isus ca pastor, profesor, capelan și vorbitor la diferite evenimente în întreaga lume. În prezent este pastor la Biserica Pacific Union College din Angwin, California.
„Doi frați cuminți” este volum de poezii pentru copii, care reunește câteva dintre cele mai fascinante creații literare ale poeților români.
Grave, duioase ori pline de haz, versurile din această mică antologie dezleagă tainele lumii înconjurătoare şi oferă lecţii de bunătate, cinste, ascultare şi prietenie, educând adultul de mai târziu.
Cartea este realizată în format A5 și are 48 de pagini.
Din cuprins:
- „A-nflorit o păpădie” de Otilia Cazimir
- „Iarna” de Vasile Alecsandri
- „Jucăriile celui cuminte” de George Coșbuc
- „Revedere” de Ștefan Octavian Iosif
- „Cântec” de George Topârceanu
- „În țara lui Mură-n Gură” de Nina Cassian
Supranumită „Cartea cărților”, Biblia este acel monument al literaturii universale – o bibliotecă în sine – care a configurat peisajul religios al lumii timp de milenii. Este, probabil, cartea tradusă în cele mai multe limbi și răspândită în cele mai îndepărtate colțuri ale planetei. Biblia rămâne și în prezent, prin conținut și idei teologice, un catalizator pentru dezbateri și studii științifice, dar mai ales pentru acea filozofie de viață care definește creștinătatea.
Volumul de față propune, înainte de toate, un mod simplu de a ne apropia de Biblie, citind-o integral și săpând în profunzimile textului inspirat, redescoperind vechile texte ale Scripturii mai frumoase, mai proaspete și mai relevante ca oricând. Drumul spre Emaus. Biblia, într-un an adună între coperte 52 de interviuri ce acoperă toate cele 66 de cărți ale Bibliei. Prin întrebări pătrunzătoare și răspunsuri atent cumpănite, participanții la proiect ne oferă modele de citire a Cuvântului scris al lui Dumnezeu și ne încurajează să devenim noi înșine studenți în marea academie a Bibliei.
Christian Sălcianu este pastor și director al Adventist Discovery Centre (UK & Ireland). Este adeptul unui leadership bazat pe slujirea semenilor și preocupat de metode de evanghelizare creative și adaptate nevoilor și realităților din secolul al XXI-lea. Are o bogată experiență editorială. Îi place să cânte la chitară, să alerge și, mai ales, să scrie și să citească.
În cartea Duhul Sfânt în lumina revelației Ron Clouzet explorează rolul și lucrarea Duhului Sfânt într-un mod clar și practic, arătând cum El ne ghidează, ne inspiră și ne transformă prin Cuvântul lui Dumnezeu.
Cartea abordează subiecte cruciale precum botezul cu Duhul Sfânt, puterea smereniei, darurile spirituale și procesul de sfințire. Prin studii biblice și exemple din viața reală, autorul evidențiază modul în care Duhul Sfânt acționează în viața credincioșilor, aducând claritate, putere și unitate în relația cu Dumnezeu.
Ideală pentru cei care doresc să înțeleagă mai bine lucrarea Duhului Sfânt, această carte este o invitație la o relație mai strânsă cu Isus și la o viață plină de rod spiritual. Fie că ești tânăr în credință sau un creștin matur, vei găsi aici învățături valoroase și aplicabile în fiecare zi.
Fiecare zi a săptămânii Creației le este prezentată copiilor în rime, textul jucăuș fiind completat de câte o ilustrație frumoasă. Astfel, încă de la primii pași, cei mici învață că lumea noastră minunată este proiectul unui Dumnezeu uimitor. Cartea a fost concepută pentru copiii cu vârste cuprinse în 0 și 2 ani și include un instrument de scris pe care copiii (cei mari, trecuți de vârsta de un an) îl pot folosi pentru a duce la îndeplinire, cu ajutorul adulților, mici activități adecvate vârstei lor. Este important de reținut că cerneala se poate șterge cu ajutorul unui burete umed, astfel încât activitățile să poată fi refăcute de mai multe ori.
Florin Bică, autorul textului, are o bogată experiență de redactor, editor și traducător de cărți pentru copii. De-a lungul anilor a publicat cărți precum: Mihnea spune: „Mulțumesc!”; Noe întreabă: „Ce se-aude?”; Fineas și dinozaurii; Am găsit o geantă cu bani; Batistă, șervețel ș.a.
Simona Burlacu este ilustratoare de cărți pentru copii. Pe lângă Dumnezeu creează toate în șapte zile minunate a ilustrat și: A fi sau a nu fi raton; Iubirea în bucate; Hărmălaia din hambar etc.
Cartea „Dumnezeu cu noi”, îți va spune nu doar o poveste frumoasă despre trecut, ci, din cuvintele și pildele Mântuitorului Isus Hristos, vei afla rosturile timpului prezent, planurile lui Dumnezeu cu lumea noastră și speranța reinstaurării Împărăției, de care putem avea și noi parte, în viață sau dincolo de moarte.