Pret intreg
18,00 Lei
Pret intreg
40,00 Lei
Pret intreg
25,00 Lei
Calendar de perete capsat, format A4, color, cu flori. Pe fiecare pagină veţi gasi un text biblic, corespunzător fiecărei luni.
„Trestia frântă n-o va zdrobi și mucul care mai arde încă nu-l va stinge.” (Isaia 42:3)
Acest verset este o promisiune care poate schimba modul în care percepi tot ce ți se întâmplă în viață. Indiferent cu ce te confrunți, acest mesaj își va croi drum chiar și în cele mai deznădăjduite situații, aducând un suflu nou, de potențial și de posibilități. Explorând acest verset din Isaia, vei începe să observi că există speranță acolo unde înainte nu o vedeai deloc. Îți vei aminti că Dumnezeu te susține prin acest mesaj simplu, atemporal: Ține-te strâns de speranță!
Cum poți iubi o viață întreagă? Este dragostea un ingredient supraevaluat al relațiilor fericite? Ce rol joacă similaritatea credințelor religioase în ecuația unei căsnicii de succes? Cum identificăm semnalele de alarmă care indică abuzul emoțional? Care este cea mai critică vârstă pentru a fi martor la divorțul parental? Se transmite divorțul de la o generație la alta? Cu ce provocări se luptă părintele unui copil-orhidee? Cum putem gestiona îmbătrânirea și moartea părinților? Cât de important este rolul bunicilor în transmiterea intergenerațională a credinței? Unde plasăm familia și comunitatea în diagrama succesului profesional?
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care se nasc din incursiunea pe tărâmul provocator al relațiilor de familie pe care o întreprinde volumul de față. Adunând în mănunchi istorii reale, concluzii ale unor studii solide și sfaturi ale experților în domeniu, Relațiile care ne vindecă explorează multiple fațete ale legăturilor de familie, urmărind impactul lor asupra sănătății și confortului nostru emoțional. De asemenea, cartografiază schimbările care au avut loc în societatea modernă ( și care furnizează chei pentru înțelegerea modului în care s-au reconfigurat relațiile, inclusiv cele familiale, și așteptările cu privire la ele). Analiza relațiilor de familie este dublată de prinderea în fotograme a organismului viu al comunității, volumul de față glisând, în final, spre nevoia de a reînnoda și a celebra legăturile comunitare, un antidot imbatabil pentru viețile tot mai fragmentate și mai însingurate pe care le trăim.
Cartea pastorului Valeriu Petrescu este nu doar un exerciţiu de memorie, ci, mai degrabă, unul de recunoştinţă. Este drumul descoperirii în care autorul trăieşte miracolul întâlnirii cu Dumnezeu prin tot felul de situaţii şi prin o mulţime de oameni. Dincolo de nume, de evenimente sau de amintiri, ne regăsim în felul în care Dumnezeu Se lasă văzut în hățișul tainic al anilor, zilelor și locurilor.
Ce mi-au văzut ochii nu este însă doar despre ceea ce se poate vedea sau observa la o privire superficială. Dimpotrivă, de multe ori autorul vede miracolul „nevăzutului”, ceea ce îi întărește convingerea că nimic nu este la voia întâmplării sau degeaba.
Autorul scrie cu pasiunea, emoția și sinceritatea martorului ocular, chiar dacă unele fapte sau evenimente au fost trăite și văzute prin ochii altora. Citind, mi-am dat seama însă că nu doar el este martorul ocular din carte. Găsesc pretutindeni o prezență care umple fiecare colțișor al existenței și în fața careia autorul își scoate cu reverență „încălțămintea din picioare”. El este Cel care dă farmec acestor istorii și care umple la fel de frumos viața fiecăruia dintre noi.
Valeriu Petrescu este pastor pensionar al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Căsătorit cu Elena Petrescu, au împreună doi copii și trei nepoți.
A păstorit câteva biserici în județul Suceava și în București. A fost director al Editurii Viață și Sănătate, capelan și profesor la Liceul Teologic Adventist „Ștefan Demetrescu”, director al Departamentelor Școala de Sabat/ Lucrare Personală și Educație ale Uniunii. A condus Centrul Media Adventist. A predat la Universitatea Adventus pro bono la specialitatea Asistență Socială.
A studiat teologia și dreptul. Are un master în leadership de la Universitatea Andrews și un doctorat în sociologie de la universitatea București.
Este Biblia o carte plină de istorisiri „exagerate” ale intervenției lui Dumnezeu în viața oamenilor? Unii spun că da, în timp ce milioane de oameni susțin că Biblia nu face decât să descopere lumii pe Dumnezeu așa cum este, o Persoană reală, care-Și folosește puterea și înțelepciunea infinită răspunzând nevoilor diverse ale omului în contextul unei lupte acerbe între bine și rău.
Dacă cititorul acestor volume este încercat de sentimente contradictorii și pendulează între credință și îndoială, el este invitat să-L cunoască pe acest Dumnezeu prin propria experiență. Atunci istorisirile Bibliei nu vor mai părea deloc exagerate, ci o manifestare palidă a ceea ce poate și vrea să facă Dumnezeu în viața celor ce nu se mulțumesc doar cu o relație superficială cu Dumnezeu, un Dumnezeu care este mai degrabă o plăsmuire filosofică a minții lor, ci vor să-L cunoască cu adevărat pe Cel sfânt și atotputernic, pe Cel ce posedă o înțelepciune infinită și o iubire veșnică.
Florin Moga
Pastorul Paul Boeru are un master în religie la Universitatea Andrews, Michigan, SUA, şi un doctorat obţinut la Universitatea LaTrobe (Departamentul de Istorie), Melbourne, Australia. A slujit ca pastor în România şi apoi, în 1992, a fost chemat să slujească ca pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Melbourne, comunitatea română. Deşi locuieşte în Australia, împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor, legătura lui cu comunitatea românească nu a fost întreruptă niciodată şi tot ceea ce scrie este tipărit atât în limba engleză, cât şi în limba română.
Pensionarea este, fără îndoială, cea mai mare ajustare pe care trebuie să o facă persoanele adulte, dar puțini sunt cei care vorbesc în mod serios despre pensionare pentru a-i pregăti pe oameni pentru tranziția majoră pe care o presupune aceasta. Cartea Darul pensionării este cu adevărat un dar real și o resursă valoroasă. Este scrisă într-un stil foarte atrăgător, fiind încărcată de informații pozitive și complete. Bruce Manners scoate în evidență pensionarea ca fiind o perioadă frumoasă a vieții și, folosind mijloace practice, ne arată cum pot să înflorească viața și credința în această nouă etapă a vieții.
Manners s-a bazat nu doar pe anecdote și istorisiri, ci a și studiat cu atenție subiectul, utilizând analize valoroase pentru a oferi informații clare și profunde despre călătoria pensionării. Recomand în mod deosebit acest „dar al pensionării” pentru oricine este la pensie sau se gândește la ea. Fă-ți acest cadou, meriți!
Dr. Bryan Craig, pensionar, terapeut în probleme de căsătorie și familie
Bruce Manners este implicat activ în biserica sa locală dupa ce a slujit 40 de ani: 25 ca pastor de biserică și 15 ca editor de revistă. De-a lungul timpului, a obținut un doctorat în sociologie. S-a pensionat la sfârșitul anului 2014. Darul pensionării este a șaptea sa carte.
Creierul e de-a dreptul grozav! Este un fel de procesor al corpului omenesc, care menține toate lucrurile în mișcare. Te-ai întrebat vreodată: „De ce inima îmi bate mai tare când sunt speriat?” sau: „De ce avem nevoie de somn?” Cartea răspunde la întrebările acestea și la altele la fel de interesante. Este plină de diagrame și de elemente grafice captivante.
În paginile ei vei face cunoștință cu oameni de știință în carne și oase, de la care vei afla o mulțime de curiozități și informații la zi despre creier.
„Impresionantul creier uman” te învață tot ce trebuie să știi despre organul important dintre urechile tale.
Adânc în inima Transilvaniei, tragedii și traume îi duc înainte pe Hans și pe Susi în căutarea lor după adevăr. Există Dumnezeu? Pot ei să aibă încredere în El? Îi iubește El cu adevărat? Și ce așteaptă El de la ei? Alăturați-vă lui Hans și lui Susi în captivanta lor aventură, pe măsură ce se apropie tot mai mult de adevăr și unul de altul.
Scrisă de nepoata lui Hans și a lui Susi, această carte este o relatare autentică, verificată, a evenimentelor dramatice prin care au trecut în efortul lor de a-L cunoaște pe Dumnezeu. Este o istorie în care se împletesc conflicte politice și etnice, persecuție, violență și moarte – dar și credincioșie, curaj, devotament, iubire și minuni. Pe fundalul unor scene foarte vii din satele transilvănene din secolul al XX-lea, urmărim modul în care cele două Războaie Mondiale și impunerea comunismului au afectat viața unor familii pașnice de credincioși – și mărturia iubitoare a celor care au ales să Îi rămână loiali lui Hristos, oricare ar fi urmările. Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Nici moartea, nici viața ...
Din cuprinsul revistei Semnele timpului, septembrie 2024:
- „Blocat într-un mediu școlar secular?” - de Gordian Chibuzo Obute;
- „Dispozitivele digitale, igiena somnului și sănătatea mintală. Cum să găsești echilibrul în era digitală. ” - de Cynthia Hurtado Müller;
- „Dialog cu un fost ministru al educației din Liberia.” - de Emmanuel G. M. Kollie;
- „Povestea credinței care a mutat munții.” - de Natacha Moorooven;
- „Bucuria credinței și provocarea științei.” - de Ricardo Ruiz Baier;
- „Credința, față în față cu provocările vieții de student.” - de Gabriela de Sousa Matías;
- „Încredere în planurile lui Dumnezeu.” - de Emilia Belia;
- „Aveam 11 probleme, iar Dumnezeu mi-a oferit 11 binecuvântări.” - de Alex Voos;
- „Încrede-te în Dumnezeu, și totul va fi bine!” - de Marta Susana Díaz;
- „L-am ales pe Dumnezeu.” - de Erika Sorto.
Daniel - Căpetenia înțelepților Babilonului este al patrulea volum al dr. Paul Boeru despre personajul biblic atât de îndrăgit. După ce în volumele anterioare am fost cu Daniel pe drumul spre Babilon, după ce l-am însoțit la Universitatea Babilonului și după ce am trăit emoțiile examenului final, în acest volum suntem gata să îl însoțim în noua sa responsabilitate. De data aceasta, Daniel ocupă o funcție importantă, dar provocările și dificultățile nu au dispărut. La palat sunt întotdeauna intrigi și interese ascunse, ceea ce poate face viața grea unuia care vrea să se țină departe de ele. Ne regăsim, în mod suprinzător, în multe scene din carte, dar cel mai frumos Îl regăsim pe Dumnezeu, Cel care nu își abandonează niciodată copiii și care le păzește pașii pe potecile alunecoase și dificile ale vieții.
Pastorul Paul Boeru are un master în religie la Universitatea Andrews, Michigan, SUA, şi un doctorat obţinut la Universitatea LaTrobe (Departamentul de Istorie), Melbourne, Australia. A slujit ca pastor în România şi apoi, în 1992, a fost chemat să slujească ca pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Melbourne, comunitatea română. Deşi locuieşte în Australia, împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor, legătura lui cu comunitatea românească nu a fost întreruptă niciodată şi tot ceea ce scrie este tipărit atât în limba engleză, cât şi în limba română.
Imnuri creștine fără note, format mic, pagini albe, copertă vinil tare neagră.
Ediția revizuită și adăugită a imnurilor din 2017 conține 921 de imnuri și indexul alfabetic al acestora.
Dimensiune copertă – 20x14 cm, dimensiune pagină – 19.3x13.5 cm.
Trăim într-o epocă a disperării. Visul american abia mai respiră. Lumea aceasta se află în criză, este o lume care preferă mai degrabă întunericul decât lumina. N-ar trebui oare ca biserica să aibă ceva de spus?
Împăratul este acasă este apelul pasionat al lui Bradford adresat poporului lui Dumnezeu de la sfârșitul timpului de a recunoaște biserica drept locul unde Isus este acasă. El afirmă: „E timpul să ne gândim la biserică așa cum ne-am gândi la o singură comunitate, și la Hristos în mijlocul comunității – acolo „unde doi sau trei” se adună în Numele Său (Matei 18:20), unde „Isus este acasă”. Sănătatea bisericii locale determină vitalitatea întregii mișcări. Acesta este locul în care Isus poate fi experimentat într-un mod cât mai real posibil.
Sarcina teologică cea mai urgentă din ziua de azi este să înțelegem conceptul de biserică, și apoi să-l concretizăm – să-l aducem la viață. Care este rolul ei în planul veșnic al lui Dumnezeu de a recâștiga planeta răzvrătită?
Noi trăim între cele două veniri, cea de la Betleem și cea care va avea loc pe norii slavei, între deja și încă nu. Sunt multe de făcut în răstimpul acesta. Poporul lui Hristos trebuie să-I reflecte mai bine caracterul, astfel ca El să poată „să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană” (Efeseni 5:27). Trebuie să predicăm Evanghelia. Acesta este timpul când e necesar ca noi să răspândim mesajul Evangheliei, și să adăugăm candidați care să ocupe locuințele din împărăție, astfel încât casa lui Dumnezeu să fie plină.
Charles E. Bradford (1925–2021) a fost unul dintre cei mai importanți lideri ai Bisericii Adventiste din secolul al XX-lea și primul președinte afro-american al Diviziei Nord Americane. A absolvit cursurile Universității Oakwood și a deținut titlul de doctor acordat de Universitatea Andrews. De-a lungul vieții a slujit Biserica Adventistă ca pastor și lider, fiind considerat de toți cei care l-au cunoscut ca un vorbitor impecabil, un evanghelist de succes și un lider înțelept. Pentru activitatea sa, American Religious Town Hall of the Air l-a declarat în anul 1982 „americanul anului” și a fost inclus în anul 1992 în Bordul pastorilor Martin Luther King Jr. de la Morehouse College. De asemenea, în semn de apreciere, Universitatea Oakwood a denumit Centrul de leadership Bradford-Cleveland-Brooks după numele său și al colegilor săi. L-a iubit cu pasiune pe Dumnezeu și biserica Sa, cartea aceasta fiind testamentul său spiritual pentru toți frații săi de credință.
O incursiune spectaculoasă, plină de informaţii. Tinerii cititori învaţă cum comunică celulele între ele şi cum formează ţesuturi vii. Ei urmăresc virusul unei gripe obişnuite când invadează corpul uman şi bacteriile care intră în corp printr-o mică rană.
Copiii descoperă modul în care genele determină trăsăturile fiecărei noi fiinţe vii, ceea ce face ca plantele sau animalele modificate genetic sa fie mai rezistente la anumite boli.
Cartea Interiorul corpului uman a fost scrisă de dr. Patrick A. Baeuerle , un om de ştiinţă renumit în domeniile biochimiei şi biologiei moleculare, alături de Norbert Landa, un experimentat autor de cărţi de nonficţiune pentru copii.
Una dintre ideile călăuzitoare care ne-au influențat pe parcursul scrierii acestei cărți a fost gândul de a vă prilejui o incursiune în acest domeniu fără seamăn al plantelor medicinale. Aș îndrăzni să sper că invitația lansată nu va fi înțeleasă doar ca o chemare la un parcurs teoretic, imaginar, ci, mai mult decât atât, se va concretiza într-o ieșire reală, practică, "pe teren", adică în natură, acolo unde plantele medicinale mai rezistă încă, în ciuda agresiunii umane și a poluării industriale.
Încercați să savurați miracolul de o nesfârșită diversitate care ne este dăruit de Creatorul naturii spre binele nostru, al oamenilor, și în aceeași măsură spre delectarea noastră. Jucați-vă cu toată responsabilitatea "de-a recunoașterea ierburilor" și veți vedea că veți avea satisfacții pe care, poate, le-ați trecut cu vederea până acum.
Care este cel mai MARE organ al corpului uman? Continuă părul SĂ CREASCĂ şi după ce MURIM? Cum arată un „SCAUN” sănătos?
Nu-ţi face griji! Cartea Corpul uman. Ghid de supravieţuire are toate informaţiile necesare şi îţi oferă toate sfaturile de care ai nevoie ca să SUPRAVIEŢUIEŞTI.
La prima vedere, corpul nostru, fie că vorbim de interiorul sau de exteriorul lui, poate părea DEZGUSTĂTOR. Această carte te invită într-o călătorie ciudată, dar extraordinară, şi îţi arată cât de complex şi uimitor este corpul omenesc.
Ţine-te bine! PORNIM!
George Ivanoff s-a născut în Melbourne, Australia. Este scriitor şi actor. A scris peste treizeci de cărţi pentru copii şi adolescenţi. A publicat articole şi proză scurtă în reviste şi diverse antologii. Este cunoscut mai ales pentru seria de romane You Choose, în care cititorul este implicat prin faptul că ia decizii cu privire la modul în care evoluează povestea. Adeseori, George Ivanoff este prezent în şcoli şi biblioteci, unde le vorbeşte copiilor despre arta scrisului.
La mai puțin de un an de la apariția ei în limba engleză, cartea Where are we going? este disponibilă acum și în limba română, în urma unei inițiative a Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Titlul cărții, o actualizare a celebrelor cuvinte Quo vadis? din legendara întâlnire dintre apostolul Petru și Domnul Hristos, provoacă biserica la un răspuns în fața crizelor contemporane. Publicul-țintă este reprezentat de lideri, de la prezbiterul unei bisericuțe la slujbașul ales pentru o funcție la Conferința Generală. Echilibrată, dar curajoasă, Încotro ne îndreptăm? este o carte bazată pe experiențele trăite „în prima linie a frontului”.
Biblia de studiu este un produs editorial realizat de Casa Bibliei, având la bază lucrarea Biblia de studiu Andrews (Andrews Study Bible), la care s-au adăugat contribuții teologice românești.
Textul biblic este preluat Biblia sau Sfânta Scriptură cu trimiteri, traducere Dumitru Cornilescu.
Ediție revizuită ortografic, pagini albe, text negru, anexă cu materiale auxiliare, index tematic, plan de citire a Bibliei într-un an, concordanță biblică și 15 hărți color.
Format mare, 073, dimensiune copertă – 24.2x17 cm, dimensiune pagină – 23.2x16 cm, copertă piele, culoare neagră, margini aurii.
Aspectul grafic al cărții
Designul și aranjarea în pagină a textului acestui volum urmăresc utilizarea, lecturarea și înțelegerea lui cu ușurință. Designul are următoarele caracteristici:
Aranjarea textului pe două coloane: Textul biblic apare în partea superioară a paginii, dispus pe două coloane. Lungimea coloanelor variază de la o pagină la alta, în funcție de conținutul notelor de studiu, care sunt prezentate în subsolul paginii, tot pe două coloane, și sunt delimitate clar de textul biblic.
Formatul paragrafului și al versetului: Textul biblic este organizat după o anumită structură a paragrafului, stabilită de cercetătorii biblici împreună cu editorii, în scopul tratării unui grup de versete împreună, ca o idee coerentă – aceasta constituind unitatea de bază a unui text sau a unei idei mai ample. Numărul versetelor este menținut și apare notat în interiorul paragrafului. Structura aceasta îl ajută pe cititor să surprindă semnificația pasajului din Scriptură studiat și să recunoască totuși valoarea tradițională a numerotării versetelor. Numărul versetelor este ușor de identificat, deoarece sunt scrise în format exponent, cu caractere bold.
Titlurile secțiunilor și notarea pasajelor paralele: Pentru a ajuta la recunoașterea întreruperilor normale ce intervin în exprimarea ideilor sau a descrierii evenimentului, cercetătorii biblici și editorii au adăugat titluri de secțiune pentru identificarea conținutului pasajului respectiv. Imediat sub unele titluri de secțiune, se află trimiteri la pasajele din Scriptură cu un conținut similar. Multe dintre trimiterile la pasaje paralele se vor găsi în evangheliile după Matei, Marcu, Luca și Ioan. Titlurile și notările sunt preluate din Biblia de studiu Andrews și nu din versiunea Cornilescu.
Culoarea textului: Textul biblic și cea mai mare parte a conținutului notelor de studiu sunt scrise cu negru. Totuși, pentru facilitare și din motive estetice, unele elemente de pe pagină au fost tipărite în diferite nuanțe de albastru. Printre aceste elemente se numără: titlurile secțiunilor, numerele capitolelor, unele elemente de grafică și anumite cuvinte-cheie din notele de studiu, despre care oferim detalii mai jos. Niciunul dintre aceste elemente, nici elementele de design și nici conținutul titlurilor, nu fac parte din textul biblic.
Coloana centrală cu trimiteri: Biblia de studiu include un sistem bogat de trimiteri (referințe la alte texte biblice) într-o singură coloană centrală. Trimiterile conțin de regulă unul sau mai multe versete biblice în care apare același cuvânt, utilizat în mod similar, sau în care este exprimată o idee similară. Sistemul de trimiteri nu este exhaustiv și a fost preluat din versiunea Dumitru Cornilescu clasică.
De-a lungul istoriei creștine și cu precădere din vremea Iluminismului, în secolul al XVIII-lea, mulți sceptici au pus sub semnul întrebării credibilitatea Bibliei. Ridicarea de curând a postmodernismului a adus cu sine un nou val de întrebări cu privire la credibilitatea Scripturii și la alte subiecte fundamentale pentru perspectiva biblică asupra lumii.
Ce credem despre... formulează 20 de întrebări care tratează în principal ce înseamnă să fii adventist și să crezi doctrina adventistă. Coeditorii au format un distins grup de cercetători și teologi care examinează cu profesionalism și oferă răspunsuri solide la întrebări despre viață, credință și religie.
Humberto M. Rasi are un doctorat în literatură și istorie hispanică la Universitatea Stanford și a absolvit cursuri postdoctorale la Universitatea „Johns Hopkins”. A fost profesor și decan al școlii doctorale a Universității Andrews și director al Departamentului Educație al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.
Nancy J. Vyhmeister este în adâncul sufletului profesoară. Împreuncă cu soțul ei, Werner, a predat vreme de 50 de ani cursuri de Biblie, misiune și metode de cercetare. Până la pensionare, în anul 2000, predase în India, Mexic, Columbia, Kenya, Nigeria, Filipine și Zimbabwe. Manualul ei privnd metodele de cercetare este încă în uz în toată lumea.
Omul nu poate trăi fără întrebări și nici fără răspunsuri. Existența noastră este marcată în mod decisiv, într-o măsură mult mai mare decât pare la prima vedere, de întrebările pe care ni le punem și de răspunsurile pe care le găsim. Sunt domenii unde întrebările pot rămâne generații întregi fără răspuns, până când o minte strălucită găsește rezolvarea genială, inventând mașina-minune sau explicând fenomenul necunoscut. Sunt însă zone ale vieții noastre unde răspunsurile trebuie să fie simple, concise și la vreme potrivită. Fără ele, existența noastră se bulversează, orizontul se întunecă, iar zilele devin un coșmar nesfârșit.
Unul dintre aceste domenii unde avem nevoie de răspunsuri urgente și potrivite este cel al relațiilor. Doar că aici răspunsurile pe care le găsim nu au nicio valoare dacă nu sunt testate, dacă nu sunt asumate la nivel practic, trăite în mod consecvent. Situațiile sunt prea urgente și prea importante pentru a ne mulțumi doar cu teorii generatoare de remușcări ulterioare.
Răspunsurile bune sunt cele care merită practicate. Altfel, de ce ne-am mai pune întrebări și de ce am mai căuta soluții?
Scrisă sub formă de întrebări și răspunsuri, cartea Răspuns la vreme potrivită, vorbește despre relațiile de familie în toată diversitatea lor, încercând să ofere un punct de plecare, o invitație pentru cititori să studieze mai mult.
Pretutindeni în jurul nostru există dovezi evidente că Isus revine în curând. Suntem aproape acasă! Și acesta este un motiv de bucurie. Dar este, de asemenea, un impuls de a ne adânci în cunoașterea Scripturii și de a stărui cu umilință pentru redeșteptare și reformă.
Aproape acasă este o carte care vorbește despre venirea lui Isus ca singurul răspuns la problemele care amenință să-i copleșească pe toți locuitorii acestei planete. Citind-o, veți afla o mare încurajare în făgăduințele biblice care spun că Hristos are o biserică pentru timpul sfârșitului și că într-o zi slava lui Dumnezeu va umple această lume aflată în derivă.
Suntem aproape acasă! Nu este momentul să acordăm prioritate lucrurilor pe care le are de oferit acest pământ. Este timpul să Îl cautăm pe Dumnezeu și să ne predăm pentru a-I sluji Lui!
Ted N. C. Wilson este președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea mondiale. S-a născut în Tahoma Park, Maryland, în 10 mai 1950, fiind fiul lui Neal C. Wilson, fost președinte al Conferinței Generale. A devenit pastor în 1974 și a slujit biserica în diferite feluri: a fost pastor în Conferința New York, director al Metropolitan Ministries, director de departament și secretar executiv în Diviziunea Africa-Oceanul Indian, secretar asociat al Conferinței Generale, președinte al Diviziunii Euro-Asia și președinte al Casei de Editură Review and Herald.
Cu toţii vrem să fim fericiţi, dar nu toate drumurile ne conduc spre acest scop mult dorit. Pentru a ne ajuta să găsim cel mai bun drum spre această ţintă şi pentru a ne determina să nu-l părăsim, această carte ne va arăta pas cu pas:
- Cum să învăţăm să fim optimişti în ciuda tuturor lucrurilor;
- Ce ne lipseşte sau ce avem din belşug pentru a ajunge la maturitate;
- Care sunt secretele unei relaţii satisfăcătoare;
Cea mai bună metodă de a ne controla emoţiile negative.
În paginile cărţii veţi găsi, de asemenea, sursa puterii extraordinare pe care o au cei care îşi vor permite să spună: Orice s-ar întâmpla...viaţa e frumoasă!
Enrique Chaij are o lungă şi extraordinară experienţă de jurnalist, editor, autor, vorbitor internaţional, realizator de emisiuni radio şi director al programului de televiziune „Encounter with life”. Este foarte cunoscut în Argentina, ţara sa natală, unde a primit numeroase premii. Este autorul a aproximativ 30 de cărţi de succes.
Ani de zile, ascultătorii au fost încântaţi să audă întâmplările extraordinare şi mesajele transformatoare ale lui Pavel Goia. De la copilăria în România comunistă şi până la o lucrare la nivel mondial, mărturiile sale nemaipomenite de trăire prin puterea Duhului Sfânt oferă tărie şi o credinţă renăscută.
Dacă îţi doreşti cu ardoare să experimentezi călăuzirea evidentă a lui Dumnezeu în viaţa ta, dacă ai o foame de a-L cunoaşte mai bine prin rugăciunea plină de putere, dacă eşti gata să schimbi descurajarea zdrobitoare cu o libertate plină de bucurie, atunci lasă ca aceste aventuri fascinante de încredere şi de supunere să-ţi inspire percepţii practice, care îţi vor schimba viaţa - Prin puterea Duhului Sfânt!
Pavel Goia este secretar asociat al Asociaţiei pastorale din cadrul Conferinţei Generale şi editor al revistei Ministry, publicaţie internaţională pentru pastori. Deţine un doctorat în Slujire pastorală, este căsătorit cu Daniela şi au împreună doi fii adulţi.
Kelly Mowrer este fondator şi director al Live at the Well, o organizaţie non-profit ce îşi propune să inspire bucuria unei legături practice, vitale, cu Dumnezeu. Este căsătorită cu Ted şi împreună au doi fii adulţi.
De ce o carte de bucate de la Herghelia?
Credem că merită să scrii o carte când ai in spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil. Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă ca aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în forma tipărită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să trăiască mai bine, să fie mai sănătoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.
O carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi. Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile acestei cărti de bucătărie vegetariană.
Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordaţi de-a lungul anilor de pacienţi de la Herghelia, dar şi de multi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului.
Setul Descoperă Biblia prezintă istoria fascinantă a Bibliei de la primele sale istorii (facerea lumii, potopul, Turnul Babel etc.) până la ultimele scene din cartea Apocalipsa. Cele 6 volume, prezentate în condiţii grafice de excepţie, conţin peste 900 de pagini cu ilustraţii color şi sute de povestiri biblice.
Cine au fost Cain şi Abel? Cum se numea ţara spre care a plecat Avraam? Ce a păţit tânărul Iosif ca urmare a invidiei şi răutăţii fraţilor săi mai mari? Cum a reuşit Moise să elibereze un întreg popor din sclavie? Cine au fost cei mai renumiţi profeţi ai Israelului şi cum au condus ţara regii israeliţi? Cine a fost Împăratul născut într-un grajd? Cum a schimbat Isus viaţa contemporanilor Lui? Ce plănuieşte Dumnezeu pentru copiii şi oamenii de astăzi? Sunt câteva dintre întrebările la care mintea iscoditoare a celor mici va găsi răspunsul.
Copiii vor avea ocazia să descopere lumea Bibliei, să descopere personajele Cărţii Cărţilor, să îşi formeze o bună cultură generală şi, mai important decât toate acestea, să înveţe că lumea în care trăiesc şi istoria din care fac parte nu sunt un produs al haosului sau al întâmplării, ci proiectul unei Fiinţe inteligente şi iubitoare.
Cei mici vor descoperi că secretul unei vieţi fericite nu constă în bani, influenţă sau putere, ci în ascultarea de Dumnezeu. Citind cele 6 volume ale seriei, vor învăţa că adevăratele valori sunt acelea care îi ajută să îşi formeze caractere frumoase.
Povestirile seriei Descoperă Biblia au fost scrise de Maria Augusta Lopes şi Dália Mateus, iar ilustraţiile au fost realizate de João Luiz Cardozo.
Arta uitată a gânditului este cea mai cuprinzătoare carte despre inteligență emoțională scrisă pentru publicul larg. Este împărțită în trei mari domenii care trebuie abordate atunci când vorbim despre sănătatea mintală și cea emoțională. Prima parte a cărții se ocupă de gândurile noastre, mai concret de tiparele de gândire care împiedică dezvoltarea la maximum a sănătății emoționale. A doua parte abordează comportamentele care au o influență puternică asupra capacității de a gândi. A treia parte ia în discuție principiile generale care asistă creierul și emoțiile în perioadele în care au loc schimbări în viață, cum ar fi trecerea printr-o pierdere neașteptată, luarea unei decizii importante sau modificarea obiceiurilor mintale sau a obiceiurilor ce țin de stilul de viață.
Această carte este un instrument unic, pe care îl poți folosi ca să îți îmbunătățești performanța mintală, inteligența emoțională și satisfacția în viață într-un mod practic și atotcuprinzător. Cu ajutorul informațiilor prezentate de autor, vei reuși:
„Oricine dorește să aibă o sănătate mintală optimă și un creier care funcționează perfect ar trebui să aplice în viața sa aceste informații. Elevi și studenți din întreaga lume vor fi uimiți cât de mult se vor dezvolta personal și academic, iar oameni de toate vârstele vor atinge potențialul deplin al minților lor folosind secretele descoperite în această carte.”
Daniel Binus, doctor în psihiatrie, Universitatea din Loma Linda, California
Dr. Neil Nedley este specialist în medicină internă, axat în special pe gastroenterologie, sănătate mintală, medicină a stilului de viață și boli dificil de diagnosticat. El a pus la punct un program de recuperare din depresie pentru pacienții care nu răspund la tratamentul standard, program care se bucură de unmare succes. Dr. Nedley dezvoltă resurse menite să îmbunătățească funcția cerebrală, să aducă succesul în viață, să trateze boala și să îmbunătățeascăsănătatea. Dintre cărțile sale, în limba română a mai fost publicată cartea Depresia: calea spre vindecare.