Vă mulțumim pentru numărul mare de comenzi! Din acest motiv, livrările pot întârzia puțin.
Ne cerem scuze și vă mulțumim pentru înțelegere!

Cartea lui Bryan Ball încearcă – și reușește cu succes – să răspundă la întrebările enunțate chiar în titlul ei: Mai putem crede în Biblie? Și chiar contează acest lucru?.

Fiind „ușor de citit, greu de lăsat deoparte”, este o carte obiectivă, care așază lucrurile pe masă, conducându-și cititorul, chiar scepticul, într-o incursiune prin cele mai puternice dovezi disponibile în favoarea veridicității Scripturii.

Materialul debutează cu șapte motive pentru care contează să crezi Biblia: „Ce spune Biblia despre sine”; „Sursă de informare despre Isus”; „Promisiunea unei vieți viitoare”; „Relevanța ei pentru viață”; „Capacitatea ei de a schimba viețile oamenilor”; „Impactul în societate” și „O sursă de speranță”.

În continuare, autorul prezintă traseul provocator și plin de sacrificii al traducerii Bibliei în limba engleză, culminând cu Versiunea Autorizată a Bibliei, KJV, din 1611. Mai mult, sunt reliefate impactul și influența pe care Biblia le-a avut în literatură, limbă, muzică, artă, reformă socială și cultura vestică, dovedind faptul că Biblia este o carte inspirată și inspiratoare.

Capitolul patru transportă cititorul în ținuturi antice unde este pus față în față cu descoperiri fascinante aduse de arheologie. Aici sunt confirmate și validate din punct de vedere istoric persoane, locuri și evenimente, demonstrând faptul că Biblia face față investigării.

Cine a scris Biblia și chiar avem ceea ce s-a scris inițial? – sunt următoarele întrebări pe care autorul le supune analizei. În acest punct putem spune că „miile de manuscrise antice ale Bibliei împreună cu grija extraordinară avută pentru procesele de copiere și traducere asigură acuratețea și credibilitatea textului biblic”.

Multitudinea de profeții împlinite, alături de geniul dovedit al Genezei, susțin cu tărie că Biblia nu este o carte obișnuită și că este cu siguranță ceea ce pretinde a fi – Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu.

Capitolul opt, „Isus din Nazaret – Mesia sau un nebun?”, aduce dovezi imbatabile în favoarea unui Isus istoric. Potrivit statisticilor aprobate de American Scientific Affiliation, probabilitatea ca doar opt profeții să se împlinească într-o singură persoană este de 1 la 1017 (adică de 1 la 1 urmat de 17 zerouri). Cu toate acestea, fascinant și excepțional, în persoana lui Isus Hristos se împlinesc mai mult de 300 de profeții.

La finalul volumului, cititorul interesat va găsi un istoric al traducerilor românești ale Sfintei Scripturi.

Așadar, atunci când vorbim despre a crede în Biblie, nu ne referim la o credință oarbă sau superstițioasă. Din contră, ne referim la acea credință bazată pe idei care pot fi validate, verificate. Este mai sărac cel care nu a citit această carte!